Saçların daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayan saç bakım yağları saçlara dışarıdan destek olmak için tasarlanmış doğal içeriklerle desteklenen ürünlerdir. Saç bakım yağları düzenli kullanım sonrasında saçların kolayca şekil almasını sağlar ve uçlarının kırılmasını önler. Saç bakım yağlarını tek seferde kullanarak mucizeler ortaya koymasını beklemeyin ancak düzenli kullanıldıklarında saçlar için besleyici ve onarıcı özellik sağlayabilirler. Saç bakım yağlarının pek çok kullanım ve uygulama şekli vardır; aktarlardan alınan çeşitli bitkisel yağlar saç tipine göre seçilip saçlara kolayca sürebilir ve istenilen etki sağlanabilir. Peki saç bakım yağları saça nasıl sürülür, saç bakım yağları nasıl kullanılır, hangi saç tipi hangi saç bakım yağı ile beslenmelidir, işte bilmeniz gerekenler,

Saç Bakım Yağlarının Kullanımı

Bakımlı ve dolgun görünüme sahip saçlara kavuşmak sanıldığı kadar zor değildir. Saç yapısı ve sorununa göre doğru adımı atmak ve doğru saç bakım yağına sahip olmak saçlarınızdaki tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yetecektir. Peki saç bakımında kullanılabilecek yağlar nelerdir? Elbete bu listenin başında badem yağı, zeytinyağı ve argan yağı gelir. Hangi yağın hangi tür bakım için iyi geldiği araştırılarak ona göre seçim yapılması oldukça önemli. Saç bakımı için uygun yağ belirlendikten saçlara çeşitli yöntemlerle uygulama yapılabilir;

1. Saç bakım yağını saç diplerine uygulayın. Birçok bilgilendirme içeriğinde saç bakım yağları saç uçlarına sürülmekle yetecekmiş gibi bilgilendirme yapar ancak saç bakım yağı uygulaması yapılacak yağ, saç diplerinden başlayarak masaj yapılıp saça iyice yedirilir. Saç diplerine düzenli masaj saçların daha çabuk uzamasını sağlar. Hızlı uzayan saçlara sahip olmak için saç bakım yağlarını saç diplerinize iyice yedirmeyi ve saç diplerinizi beslenmesine yardımcı olmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

2. Saç bakım yağını saçınızın her teline yedirmek için aparatlar kullanın. Saçın tamamına yağ uygulandıktan sonra saçların bir saç fırçasıyla taranması yağı saçın her yerine eşit dağılmasını sağlayacaktır. Saç fırçası, ine dokunmuş tarak, saç boyası sürülen ince uçlu fırçalar size bu konuda kolaylık sağlayacaktır. Tarak ayrıca saç diplerinize uyguladığınız saç bakım yağını saç uçlarına kadar indirmenize yardımcı olacaktır.

3. Saç bakım yağını saça tamamen yedirdikten sonra hava ile temasını kesin. Saça tarama işlemi bittikten sonra yağın saça daha iyi nüfuz etmesi için saça bir bone takılabilir, böylelikle saçın her alanının yağı iyice emmesi sağlanabilir. Bone taktığınız kafanız havasız ortamda tamamen yumuşamaya ve saç bakım yağını emmeye başlar.

4. Saç bakım yağını 30 dakika kadar saçınızda bekletin. Bu konuda aceleci olmayın ya da 2 dakikada saça saç bakım yağını boca ederek sonuç elde etmeye çalışmayın. Saçta en az yarım saat kalacak şekilde saç bakım yağı uygulamasını gerçekleştirmelisiniz. Sonrasında saçlar şampuanla yıkanarak şekil verilebilir. Bu uygulamayı tercihe bağlı olarak saç bakım yağı, saçta tüm gece kalacak şekilde de yapılabilir.

5. Özellikle yaz aylarında deniz ve havuz suyundan yıpranan saçlara saç bakım yağları uygulayın. Saç bakım yağları saç uçlarına düzenli bir şekilde uygulanmalıdır. Böylelikle deniz ve havuzun olumsuz etkilerinden saçlar korunabilir. Saç uçlarındaki kırıkların ve saç uçlarının çatallaşmasını bakım yağlarının etkisi ile en aza indirebilirsiniz.

İpuçları

Zeytinyağının saça faydası: Çok hızlı kuruyan ve kuruluktan nemini kaybetmiş olan saçlar için kullanılır. Saçlara parlaklık ve hacim verir. Uygulaması sırasında zeytinyağı biraz ısıtılarak ılık olarak da kullanılabilir. Saçınızın kuruluk derecesine bağlı olarak zeytinyağını ısıtmanız da fayda var.

Badem yağının saça faydası: Badem yağının içinde yoğun miktarda E vitamini bulunur. Yapılan işlemlerden dolayı hasara uğramış ve kırılmış olan saçların eski dolgun görünümünü kazanmasına ve kaybettiği sağlığa kavuşmasına yardımcı olacaktır.

Argan yağının saça faydası: Dökülen saçların bakımında son derece etkilidir. Bunun yanında saçların son bakımlı, dolgun ve sağlıklı görünmesini sağlar.