Gelin yüzleşelim; teknoloji bağımlılığı gün geçtikçe giderek artıyor. Teknolojinin içinde o kadar kayboluyoruz ki Facebook ve son model iPhone’larımız dışında bir hayatımızın olduğunu unutuyoruz. Bu bağımlılıktan kurtulmak içinneler yapılmalı, teknoloji bağımlılığından nasıl kurtulurum diyorsanız işte yanıtlar:

Teknoloji Bağımlılığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Teknoloji bağımlılığı günümüzde tek başına yapılması gereken bir aktivite gibi algılanıp son derece sıradan ve olağan bir durummuş gibi lanse edilmeye başlandı. Yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon , elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de değil.Teknoloji bağımlılığı günümüzde tek başına yapılması gereken bir aktivite gibi algılanıp son derece sıradan ve olağan bir durummuş gibi lanse edilmeye başlandı. Yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon , elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de değil.

“Teknoloji Bağımlılığı” Ortadan Kaldırın!

İçinde bulunduğumuz teknolojik dönem hem hayatımızı kolaylaştırıyor, hem de yeni sıkıntıları beraberinde getiriyor. Teknoloji bağımlılığı günümüzde tek başına yapılması gereken bir aktivite gibi algılanıp son derece sıradan ve olağan bir durummuş gibi lanse edilmeye başlandı. Yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon , elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de, sadece yetişkinler için değil çocuklar için de yarattığı bağımlılıkla birlikte sakıncalar doğuruyor. Adım adım teknoloji bağımlılığını ortadan kaldırmanın püf noktaları;

1. Bilgisayarınızı ve bütün elektronik aletleri kapatın. Her şeyi kapatmak ne kadar zor olsa da bunu yapmalısınız.

2. Anne ve babanızdan yardım isteyin. Ailenizden telefonunuza ya da Facebook hesabınıza bir şifre koymalarını ve size söylememelerini isteyin. Aileniz her türlü bağımlılığınız ile ilgili sizin yanınızda olarak size destek olacaktır. Teknoloji bağımlılığı inanın sizden çok onların sizden kurtarmak istediği bir vebadır.

3. Dikkatinizi başka yerlere çekin. Dünyada teknolojiden daha fazlası var! Göller, trekking alanları, spor salonları, seyredilecek filmler ve daha fazlası! Tüm teknolojik özleminizi, paylaşarak sevdiklerinize anılar biriktirebileceğiniz bir zama dilimine dönüştürebilirsiniz.

4. İsteğinize karşı koyun. Sadece 5 dakika internete göz atmak isterken, 5 dakika 5 saate çıkabilir. Bu yüzden isteğinizin kazanmasına izin vermeyin. Teknoloji bağımlılığı yeme ihtiyacından daha öte de değil bunu aklınızdan çıkarmayın.

5. Seçiminizde kararlı olun. Teknolojiye bağımlı olmamaya karar verdiniz, şimdi bunun için bir şeyler yapın.

6. Yürüyüşe çıkın. Rahatlatıcı bir ortamda, uzun ve huzurlu bir yürüyüş yapın. iPod’unuzu yanınıza almayın!Doğayı takdir edin. Doğayla içiçe olun. Günün doğuşunun ve batışının tadını çıkarın.

7. Arkadaşlarınızla vakit geçirin. Alışverişe gidin, istediğiniz her etkinliği yapın ancak arkadaşlarınıza teknolojik aletleri kullanmayacağınızı belirtin.Ailenizle vakit geçirin. Ailenizle vakit geçirmek bağımlılığınızın üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.

8. Bir hobi bulun. Yeni bir şey yapın! Şimdiye dek denemediğiniz şey muhtemelen bilgisayar açıp herhangi bir şeyler search etmek değildir. Hiç dans eğitimi almayı düşündünüz mü? Şimdi tam sırası!

Teknoloji bağımlılığı günümüzde tek başına yapılması gereken bir aktivite gibi algılanıp son derece sıradan ve olağan bir durummuş gibi lanse edilmeye başlandı. Yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon , elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de değil.

9. Bir zaman tablosu yapın. İşlerinizi düzenleyin.

10. Zaman kısıtlaması koyun. Teknolojik aletleri kullanacağınız süreyi 15 dakikayla sınırlandırın. (ya da zaman tablonuza göre bir süre belirleyin).

11. Meditasyon ya da yoga yapın. Meditasyon kafanızı boşaltmanıza yardımcı olur. Yoga yapmak fiziksel ve mental sağlığınızı korur. Yorgunken kestirin, teknoloji bağımlılığı üstesinden gelebileceğiniz bir sendrom unutmayın!