Sırt Kaslarını Geliştiren Egzersizler Nasıl Yapılır? (Dumbell ile)

Sırt kaslarımız vücudumuzla gerçekleştirdiğimiz hemen hemen her hareket de çalışan ve ve gerek bacak gerekse kol hareketleri ile güçlendirilmesi gereken kas grupları arasında yer almaktadır. Genellikle ayna karşısında bedenimizin ön yüzünü gördüğümüzden görünen vücut hatlarımı geliştirmeye yönelik hareketler yapmaya çalışırız. Oya sırt kaslarını geliştirmek son derece zinde ve sağlıklı yaş almanızı sağlar. Bedeninizi dimdik ve zinde tutacak sırt kaslarını geliştirici hareketler nelerdir, sırt kaslarınızı geliştiren egzersizler nasıl yapılır, işte sizin için altın öneriler:

Sırt Kaslarını Geliştirici Egzersizler

[dropcap]1[/dropcap]Sırt kaslarını geliştirici hareketler yaparken bel bölgesine yüklenmeyin. Bel bölgesinde dumbelllar ile çalışırken belinizi incitmemeniz ve bir bel sakatlığına yol açmamanız son derece önemlidir. Hafif squat pozisyonunda dururken vücut ağırlığınıza göre seçilmiş dumbelları kaldırın ve bel çevrenizden dizinize kadar olan mesafede aşağı ve yukarı hareket ettirin. Bu pozisyonda belinize yüklenmemeye tüm egzersizi sırt kaslarınız ile gerçekleştirmeye özen gösterin.

[dropcap]2[/dropcap]Stence pozisyonunda durarak dumbellarınızı sağa ve sola doğru açın. Sırtınızda bulunan tüm kasları yüzde yüz hareket geçiren bu hareket ile kollarınızı dumbellar ile bir yukarı bir aşağı hareket ettirerek açma ve germe hareketlerini yapmanız gerekmektedir. Aynı hareketi vücudunuzun gerisine doğru yapmanız da mümkündür. Sırt kaslarınızı geliştirmek için başlangıç aşamasındaysanız bu hareketi daha sonraki sürece saklayabilirsiniz.

[dropcap]3[/dropcap]Bel fıtığı olanlar sırt kaslarını nasıl geliştirebilir? Sırt kaslarınızı geliştirmek hatta spor yapmak için fiziksel rahatsızlıklarınızı asla bahane unsuru olarak kullanmamalısınız. Özellikle fıtık rahatsızlığı olanların ilerleyen yaşlarda daha dik durmaları ve bel çöküntüleri yaşamamaları için sırt kaslarını geliştirmeleri gerekir. Belinize yüklenmeden sırt kaslarınızı geliştirebilmek için sağ ve sol kollunuzu ayrı ayrı hareket ettirmektir. Sağ kolunuza dumbell alarak yukarıdaki hareketleri gerçekleştirirken, sol elinizi bel hizasının biraz altında kalan bir desteğe dayamalısınız.

[dropcap]4[/dropcap]Boyunda ya da belde ağrı hissettiğiniz de sırt kası egzersizlerine ara verin. 3x12lik setlerle sağ ve sol el için ayrı ayrı gerçekleştirdiğiniz hareketler ile sırt kaslarınız ciddi anlamda gelişecektir. Bir antrönerden ya da uzman bir spor hocasından size uygun setlerin aralığını öğrenebilirsiniz. Dumbell ağırlığı seçiminde dikkatli olduğunuz müddetçe sakatlanma ihtimaliniz yoktur.