Sinüslerinizde büyük bir baskı hissediyorsanız ve bu baskının yanı sıra tıkanmışlık da peşinizi bırakmıyorsa sinüslerinize masaj yaparak onların rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Sinüslere masaj yapmak içeride sıkışmış olan mukus tabakasının dışarı çıkmasını sağlar ve başınızda hissettiğiniz basıncın azalmasını sağlayarak size derin bir nefes aldırır. Sinüslerinize uygulayabileceğiniz çok farklı tarzlarda masaj seçenekleri bulunmaktadır. Bu masaj seçeneklerinden bazıları; temel masaj, tüm yüz masajı ve yüzünüzün sadece bazı bölgelerinde uygulanan bölgesel masaj olarak sıralanmaktadır. Sinüslerinizin durumuna göre masaj tekniklerini birbiri ile karıştırabilir ve kendinize özgü bir stil oluşturabilirsiniz.
Özel Sinüs Bölgelerinizi Hedef Alın
1.Frontal sinüs bölgelerinize masaj yapın. Frontal sinüs bölgeleriniz alnınızda yer almaktadır. yüzünüzde herhangi bir hasara sebebiyet vermeden masaj işlemini gerçekleştirmek için bir losyon veya özel yağ karışımı kullanabilirsiniz. iki elinizin işaret parmaklarını da kaşlarınızın arasına alnınıza yerleştirin. Dairesel hareketler ile iki kaşınızın ortasından şakaklarınıza doğru giden bir yön belirleyin.
Bu masaj işlemini en az 10 kere tekrar edin. Sürekli ve güçlü bir basınç uygulamayı da ihmal etmemeniz gerekmektedir.
Masaja başlamadan önce ellerinizin sıcak ya da ılık olduğundan emin olmalısınız. en azından hafif bir ılıklık elde etmek için ellerinizi birbirine sürmeli ve ovuşturmalısınız.
2.Etmoid ve sfenoid sinüslerinize masaj yapın. Bu sinüsler nazal sinüs bölgeleri olarak değerlendirilmektedir. Elinize birkaç damla masaj yağı veya losyonu dökün ve elinizi bu losyon/yağ ile ısıtmaya başlayın. İşaret parmağınızın yardımı ile burnunuzun kemer bölgesinden başlayarak aşağı yönde masaj yapmaya başlayın. Bu hareket sayesinde sinüslerinizin içerisinde bulunan mukus tabakasının dışarı atımı bir nebze daha kolay olacaktır. Burnunuza masaj yapma işleminizi tamamladıktan sonra gözlerinizin köşe kısımlarına masaj yapmaya başlamalısınız.
Göz bölgenize masaj yaparken gözünüz ile direkt bir temas kurmaktan kesinlikle kaçınmanız gerekmektedir. Elinizde bulunan yağdan dolayı gözünüz zarar görebilir.
Bu masaj hareketlerini en az 10 kere uygulayın. Her uygulama sırasında da sürekli ve kuvvetli basınç içeren hareketler yapmayı ihmal etmeyin.
3.Üst çene bölgenize nasıl masaj yapacağınızı öğrenin. Diğer masaj yöntemlerinde olduğu gibi bu yöntemde de elinize bir miktar yağ veya losyon almalısınız ve elinizi ovuşturarak hem losyonu hem de ellerinizi ısıtmalısınız. İşaret parmağınızı kullanarak burun deliklerinizin kenarlarına ve üst çene bölgenizin kenarlarına basınç uygulamaya başlayın. Dairesel hareketler yaparak çenenizden kulaklarınıza doğru ilerleyen bir masaj rutini oluşturmaya çalışın.
Bu masaj hareketlerini 10 kere uygulamalısınız. Yüksek verim alabilmek için her defasında daha fazla basınç uygulayarak masaj yapmalısınız.
4.Sinüslerinizi ovma tekniği ile rahatlatmayı öğrenin. Burun tıkanıklığı problemi ile kaşı karşıya kalan ve dolu burun sorunundan muzdarip olan kişiler önerilen bu yöntem kulaklarınızın da rahatlamasını sağlayacaktır. Ellerinize burnunuzu rahatsız etmeyecek bir yağ sürün. Burun kenarlarınıza elleriniz ile masaj yapmaya başlayın ve ovma işlemini başlatın. Bu işlemi en az 15-20 kere tekrarlamaya özen gösterin.
Burnunuzu ilk olarak hangi yönde ovmaya başladıysanız 10. Seferden sonra tam tersi yönde uygulama yapmaya başlayın. Örneğin öncelikle saat yönünde dairesel hareketler ile masaj yaptıysanız diğer sefer saat yönünün aksine yapmalısınız.
5.Sinüslerinizi masaj yardımı ile boşaltmaya çalışın. Elinize sevdiğiniz türden bir losyon alın ve ellerinizde bu losyonu ısıtmaya başlayın. Burun deliklerinizin kenarlarından başlayarak alnınıza kadar giden bir masaj rutini oluşturun. Bu işlem sırasında baş parmaklarınızı kullanmanız sizin için çok daha iyi olacaktır. bu masaj rutinini 3 kere tekrarlamalısınız.
Baş parmaklarınızı burnunuzun kenar kısmına yerleştirin. Ardından kulaklarınıza doğru masaj yapma işlemini devam ettirmeye başlayın. Bu işlemi 2-3 kere tekrarlayabilirsiniz.
Baş parmaklarınızı çenenizin iki yanına yerleştirin ardından boynunuza doğru itekleme işlemi gerçekleştirerek sinüslerinizin boşalmasına yardımcı olun.