Parlak Gümüş Elbise Nasıl Giyilir?

Gümüş elbise en trend elbiselerin başında gelmenin dışında son derece göz alıcı elbiselerdendir. Parıl parıl ve havalı bu elbiseleri giyerken aksesuarlar tamamlayıcı ve elbise ile yarışmayacak şekilde ayarlanmalıdır. Yanlış aksesuarla seçilerek tam bir stil felaketine uğrayabileceğiniz gümüş elbiseleri nasıl giymeniz gerektiğini biliyor musun? Gümüş elbisenizi gecenin en göz önünde kişisi olmak için kombinlemenize yardımcı ayrıntılar:

Gümüş Elbise Giymenin Püf Noktaları

Gümüş elbise ile kombinleyeceğiniz aksesuarlarınızın bir renk bütünlüğünü yakalaması gerekir. Aşırıya kaçmayan ve serin tonlu renkler gümüş elbise için idealdir.

  1. Parlak gümüş giyin. Gümüş elbiseniz ile kombinleyeceğiniz aksesuarların başında yine gümüş aksesuarlar gelir. Metalik, yerine göre taşlı ancak kesinlikle zarif kaba görünmeyen vücudu tamamen kaplamayan aksesuarlar ile gümüş elbisenizi kombinlemelisiniz. Gümüş elbise tonunu aksesuarlarınız ile uydurun. Koyu vr granit bir gümüş elbiseniz ile beyaza yakın parlaklıktaki bir gümüş aksesuarı eşleştirmeyin. Gümüş elbiseniz ile kombinleyeceğiniz aksesuarlarınız son derece narin ve zarif olmalıdır. Küçük süsleri olan bantlı ayakkabılar ya da incecik zincire sahip kolyeler aradığınız seçimler olabilir. Gümüş ile altını karıştırın. Gümüş ile altının bir arada değerlendirildiği aksesuarlar gümüş elbiseniz ile bir başka şık bir görünüm elde etmenizi sağlar. Bu iki tona sahip takıları gümüş elbiseniz ile kombinlediğiniz de son derece şık bir görünüm yakalarsınız. Üzerinizde taşıdığınız her parça aynı tutarlılıkta olmalıdır.
  2. Gümüş parlak elbiseye  siyah ya da bronz renk ekleyin. Gümüş elbiseler ile siyah ya da bronz tonları eşleştirdiğiniz de biraz daha feminen biraz daha maskülen bir tarz elde edersiniz. Daha asi bir görünüm elde etmek için siyah deri aksesuarları gümüş elbise ile kombinleyebilirsiniz. Cesur bir görünüm için siyah botlar gümüş elbiseniz ile bir kontrast oluşturmanızı ve sıra dışı gözükmeyi sağlar.
  3. Mavi tonları deneyin. Gümüş elbise ile uyumlu renklerin başında kesinlikle mavi renk gelmektedir. Özellikle cam göbeği rengini gümüş elbisenizle kombinleyerek zarif ve şık görünebilirsiniz. Gümüş renk elbise soğuk renkler ile daha iyi bir uyum sağlar, sıcak renklerden kaçının. Mor ya da turkuaz renkler de aksesuar seçimleriniz de kullanabileceğiniz seçenekler arasındadır.

Gümüş Elbise için Aksesuar Seçimi

  1. Gümüş elbiseniz başlı başına göz alan ve parıldayan parçanız aksesuar seçin. Daha ne takayım diye düşünebilirsiniz ancak aksesuarsız da fazlaca yalın gözüküyor olabilirsiniz. Zor da olsa aksesuar seçenekleriniz tükenmiş değil!
  2. Mütevazi bir kolye seçin. Gümüş bir elbise zaten son derece cesur bir parça olduğundan elbisenin modeline göre yalnızca zarif ancak güçlü bir kolye daha şatafatlı bir görünüm elde etmenizi sağlar. Gümüş elbise ile kolyenin rekabet etmeyeceği bir parça seçmeye özen gösterin. Gümüş ve altının kombinasyonundan faydalanmayı düşünüyorsanız, ince zincirli zarif bir kolye tercih edebilirsiniz. Siyah ve tunç kombinasyonundan faydalanmayı düşünüyorsanız, gerdanlık şeklinde boyunluğu haricinde sallantı parçaları olan bir kolye tercih edebilirsiniz.
  3. Bileklik seçin. Gümüş elbiseniz kolsuz ya da yarım kollu ise bilekliğiniz zarif ve ince türden olmalıdır. Elbiseniz ile birlikte el hareketleriniz ile abartılı bir bilekliği insanların gözlerine sokmak istemezsiniz.
  4. Gümüş küpe ile bakışları dengeleyin. Gümüş elbiseniz ile yeterince göz alırken suratınıza yansıyan parıltıyı yine gümüş renkte seçtiğiniz bir çift küpe ile tamamlamalısınız. Farklı renkte seçeceğiniz bir küpe görünümdeki tüm algıyı değiştirecek ve istediğiniz büyüyü yakalayamayacaksınız. Çember şeklinde ya da sarkan küpeleri deneyebilirsiniz.
  5. Saçınıza gümüş bir dokunuş ekleyin. Gümüş elbiseler ile eşleşebilecek en güzel aksesuarlardan birisi de saç tokaları ve saç aksesuarları. Dekoratif saç tokalarını gümüş elbisenizin tasarımına bağlı olarak seçmeli ve gümüş görünümünüzü dengelemelisiniz.

Gümüş Elbise için Mücevher Seçimi

Elmas, pırlanta gibi mücevherler gümüş elbise ile doğallığı yakalayabileceğiniz takılar arasındadır. Fazla gösterişlilerinin seçimi ile mahçup da olabilirsiniz, kesinlikle dikkatli seçimler yaparak küçük dozlarda mücevherler seçerek ışıltınızı tamamlamalısınız.

  1. Mücevher seçerken hassas olun. Takım olan mücevherlerinizi gümüş elbiseniz ile rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. İnce gümüş bir bileklik ya da pırlanta bir kolyeyi de kombinleyebilirsiniz. Siyah ve tunç renkler ile eşleşen takılardan kaçının, zira elmas,pırlanta gibi pahalı mücevherler ile maskülen görünümü yakalayamazsınız. Zarif ve şık bir tarz için yalnızca mücevherlerinizi kullanın.
  2. Mücevherlerinizi takın ancak az tutun. Zarif bir küçük ve pırlanta bileklikle, zarif bir çift küpe ve yine zarif bir kolye eşleşebilir.
  3. Mücevherler arasından birini ön plana çıkarın. Mücevherlerden en güçlü ve iri olanı seçin örneğin büyük ve sallantılı bir küpe ile daha zarif daha az gösterişli bir kolye takmayı tercih edin.
  4. Kolyeleri elbisenizin üstüne gelecek şekilde seçmeyin. Şıklığı en bitirici anlarından biri de şüphesiz takı seçimlerinin yanlışlığı ve kombinlenmesi! Mücevheri gümüş elbisenizin üzerine geldiği anda nasıl korkunç bir görüntüye sebep olduğunuzu bilin, zaten o an fark etmeseniz de fotoğraflarınızda bunu fark edeceksiniz. Mücevherin bedeninizde olsun ve elbiseniz ile temas etmesin, şıklığın anahtarı tam da bu noktadan geçmektedir.

Gümüş Elbise için Ayakkabı Seçimi

Gümüş elbise doğası gereği biraz resmi biraz gösterişli, seçeceğiniz ayakkabı ile öncelikle kolaylıkla hareket edebilmeli ve elbisenizi taşıyabilmelisiniz. İkinci olarak seçeceğiniz ayakkabı gümüş elbise ile kombininizi tamamlamalıdır.

  1. Gümüş elbise ile klas görünün. Kadınsı tarzda bir görünüm için gümüş elbiseniz ile ince topuklu ayakkabılar seçebilirsiniz, özellikle stilettolar size yardımcı olacaktır. Ayaklarınızı açıkta bırakacak bantlı ve taşlı topuklu ayakkabılar şıklığınızı simgeler. Saten ve bantlı ayakkabıları gümüş elbiseniz ile kombinlemekten sakının genellikle deri ve transparan ayakkabıları tercih edin
  2. Siyah topuklu ayakkabı seçerken dikkat edin. Gümüş elbise ile siyah ayakkabı seçerken ayakkabının kaba ve süet olmamasına özen gösterin. Gümüş elbiseniz ile maskülen bir tarz için bot giyebilirsiniz ancak, zarif bir tarzı yakalamaya çalışıyorsanız da bantlı ve açık topuklu ayakkabılara yönelmelisiniz.
  3. Renkli ayakkabılara dikkat edin. Gümüş elbise ile renk şemasına karar verme de bahsedildiği üzere soğuk renkler de ayakkabı renklerini kombinlemeye gayret gösterin. Mavi tamamı ile şıklığınızı tamamlayacaktır, mavi ayakkabı için saten ve kumaş ayakkabılara yönelebilirsiniz.
  4. Düz ayakkabıları atlamayın. Hepimiz topuklu ayakkabılarla 24 saat gezebiliyormuş gibi davranmaktan bir vazgeçelim, zira topuklu ayakkabının ömrü maksimum 8 saat! Gümüş elbiseniz ile gideceğiniz yere göre düz ayakkabılar da tercih edebilirsiniz. Düz bir ayakkabı ile gümüş elbisenizi tamamlayacak ise metalik ya da rugan ayakkabılar seçmelisiniz.

Gümüş Elbise için Çanta Seçimi

Gümüş elbiseniz ile tarzınıza uygun, renk şemasını tamamlayacak ve aynı zamanda kendini hissettirecek bir çanta seçmelisiniz. Büyük ya da küçük çantaları seçerken kesinlikle kombininizi göz önünde bulundurmalısınız.

  1. Küçük bir clutch seçin. Gümüş elbiseniz ile aynı renk ya da yaklaşan tonlarda bir clutch ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Çantanızın üzerinde birkaç ışılyı ya da doğal taşlar olabilir. Çantanız ile bileklikler yarışmasın!
  2. Omuz çantası deneyin. Büyük omuz çantaları günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız ve içerisine tüm dünyayı sığdırabildiğimiz çantalardır. Gümüş elbiseniz ile gümüş,mavi ya da bronz renklerde bir omuz çantası seçebilirsiniz. Rahat ve konforlu görünümünüze tüm kadınlar imrenecektir. Bir davete illa da clutch ile katılınacağını kim iddia ediyor?

Gümüş Elbise için Makyaj Uygulaması

Gümüş elbise için makyaj yaparken sıcak tonlu kozmetik ürünlerden kaçınmak gerekiyor. Doğal cilt tonunuzundan fazlaca uzaklaşmadan bir makyaj uygulaması yapmanız gerekir. Göz ve dudağı ön plana çıkaracak makyaj uygulamaları ile gümüş elbiseniz ile görünüşünüzü tamamlayabilirsiniz.

  1. Doğal cilt tonunuzla uyuşan bir kapatıcı kullanın, pudra ya da fondöten tercihinize kalmış. Allık renginizi seçin. Gümüş elbiseniz için makyaj uygulamasında allığı sert vuruşlar ile uygulamaktan kaçının. Yalnızca elmacık kemiklerinizi ortaya çıkaracak şekilde allık sürmelisiniz, peki allık rengi? Beyaz tenli iseniz pembe renkte allık, cildinizin rengi orta tonlarda ise şeftali renkte allık, koyu ve bronz bir tene sahipseniz, bronz ya da mürdüm eriği tonunda bir allık uygulaması yapmalısınız.
  2. Göz farını geride tutmayın. Gümüş elbisenizin makyaj uygulamasını yaparken göz farından feragat etmeyin. Gözlerinizi ön plana çıkarmak için göz farını korkusuzca kullanın. Gümüş aksesuarlar tercih ettiyseniz, açık gümüş renkli göz farından kaçının! Orta koyulukta ve koyu tonlarda göz farı uygulayın. Gümüş ve altın kombinasyonlu aksesuarlar seçtiyseniz, bronz ya da kömür grisi göz farlarını uygulayın. Mavi renkte aksesuar seçtiyseniz, patlıcan moru renkler, menekşe tonları ve turkuvaz tonları göz farları seçmelisiniz.
  3. Gözlerinize siyah eyeliner kullanın. Gözlerinizi ön plana çıkarmak için eyeliner uygulaması yapın. Siyah maskara ile kirpiklerinizi dolgunlaştırın.
  4. Parlak rujlar tercih etmeyin. Leylak ve pembe tonlarda mat rujlar tercih edin. Mor-kırmızı karışımı ruj tonları de gümüş elbiseniz ile harika bir uyum yakalayacaktır.

İpuçları

  • Gümüş elbise ile aksesuar sayınızı minimumda tutarak daha yalın ve zarif bir görünüm yakalayabilirsiniz.
  • Gümüş elbiseniz ile eşleşebilecek vücudunuzu daha parlak ve canlı gösterecek vücut losyonlarını denemelisiniz. Tüm hatlarınız ortaya çıkacaktır.
  • Gümüş elbisenizin modeline ve tarzına göre saç modelinizi seçmelisiniz ancak bilmelisiniz ki toplu ve detaysız saçlar ile gümüş elbiseniz kendini daha iyi gösterecektir.