Maşalı Topuz Nasıl Yapılır?

masali-topuz-nasil-yapilirÇeşitli tarzlarda uygulanan topuzlar, gerek iş hayatında gerekse gündelik hayatta kadınları hoş görünüme kavuşturan ve pratik yollarla da yapılabilen saç şekillendirme yöntemi olarak oldukça tercih ediliyor. Düz, dalgalı veya kıvırcık fark etmeksizin her türlü saça uygulanabilen topuzlar kısa saçlara bile şekil vermede kullanılabiliyor. Uzman eller tarafından farklı tarzlarda uygulanabilen topuzları evde dahi kolaylıkla yapmak mümkün. Neredeyse her kadının evinde bulunan saç düzleştiriciler, maşalar ve fön makineleri pratik saç topuzunu uygulamak için yeterli oluyor.

Topuz Püf Noktalar

Uygulanabilen çeşitli modellerin içerisinde en çok tercih edilen ve gündelik hayata uygulanan ise maşalı topuzdur. Her saça uygulanabilen maşalı topuz, saçın yapısı kendiliğinden kıvırcık bile olsa daha dolgun ve canlı buklelere sahip olmanızı sağlar. Peki, oldukça kullanışlı maşalı saç topuzu nasıl yapılır ve nelere dikkat etmemiz gerekir? Bazı ipuçlarına bir göz atalım.

Maşalı Topuz Yapımı

  1. Maşalı topuz yapmadan önce saç iyice yıkanarak dağınık, kabarık ve yağlı görünümden kurtarılır.
  2. Düz ve dalgalı saçlara sahip kadınlar için uygulamaya başlamadan önce fön makinesi ile saç düzleştirme işlemi uygulanır. Kıvırcık saçlara sahip kadınlar için ise kabarık ve dağınık görünümü engellemek için öncelikle saç kremi uygulanıp saç yatıştırılır ve belirgin bukleler yaratılır.
  3. Saç tutamları ayrılarak her tutam düzgünce maşalanır ve tokayla tutturulur.
  4. Maşa işleminin tamamlanmasının ardından saç eller yardımıyla karıştırılır ve aşağı yukarı doğru sallanarak buklelerin daha doğal bir görünüme kavuşması sağlanır.
  5. Kulak kısmı ve saç tepesinin ön kısmındaki saçlar salık bırakılarak arkada kalan saçlar bir lastik toka yardımı ile toplanır.
  6. Toplanan saç ense kısmı bol bırakılarak firketeler yardımıyla arkadan üste doğru kıvrılarak toplanır.
  7. Saçın tepe ve kulak yanı kısımlarında bırakılan saçlar da firkete yardımı ile tutamlar halinde arkaya tutturulur. Saçın doğal görünümünü bozmamak adına bol şekilde toplanması önerilir.
  8. Ön kısımlarda salık bırakılan bir iki tutam saçın üstünden maşayla tekrar geçilir ve canlı bir görünüme kavuşturulur.
  9. Saçın uzun süre şeklini koruyabilmesi için sprey veya köpük kullanılabilir.