Maksi (maxi) Etek Nasıl Giyilir?

Yerlere kadar uzanan maksi eteklerin modası hiçbir zaman geçmeyecek! 60lı yıllardan bu yana uzatılan etek boylarında hem modern hem de şık bir görüntüyü yakalamayı başaran maksi etekler, günümüz modasında da hem gece hem de gündüz tercih edilmektedir. Maksi etekler hemen hemen tüm giyim tarzlarına hitap etmektedir. Değişik kesimlerde olan bu maksi etekleri nasıl giyersiniz? Sizi için altın öneriler;

Maksi Etekler için Genel İpuçları

1. Maksi etekleri ışık altında deneyin. Maksi etekleri mağaza ortamlarındaki gibi aydınlık spotlar altında denemenizde fayda var. Maksi eteklerin kimi zaman içerisindeki astarları bacaklarınızı ikiye böler ve bu tam da sahip olmak istemediğiniz görüntü olabilir. Maksi eteklerin astarsız olan modelleri yürürken hafif transparan gözükerek bacaklarınızın varlığını ortaya çıkarır ve tam olarak bohem stili yakalamanızı da sağlar. Maksi etekler için pileli modeller 32 ya da 34 beden bayanlar için daha iyi duracak bir kesimken, dümdüz inen yırtmaçlı maksi etek modelleri hemen hemen her bedene uygundur.

2. Maksi eteklere uygun top seçimini doğru yapın. Maksi eteğiniz yüksek belli, ya da düşük belli olabilir yahut maksi eteğiniz bol kesimli ya da dapdar vücuda yakışan bir kalıpta olabilir. Tüm yapmanız gereken maksi eteğinizin modeline uygun bir üst seçimi ile maksi eteğinizi ön plana çıkarmak bunun için aşağıda yazan ipuçlarını aklınızda bulundurmalısınız.

Bol kesimli salaş maksi eteğinizin üzerine kesinlikle göğüs ve bel çevresini saran bir top ya da bluz ile kombinlemelisiniz. Bol ve salaş maksi eteğinizi yine bol bir tshirt ile kombinlemeniz neticesinde tamamen çuval gibi gözükebilirsiniz.

Dar ve vücuda oturan bir maksi etek için kontrastı olan bol salaş bluzlar ya da tshirtleri kombinlemelisiniz.

Yüksek belli maksi etekler için üst kombin seçiminde en iyi seçimler crop top olarak bilinen mini üstlerdir. Bu üstlerle maksi eteğinizi kombinlerken dar ya da bol bir üst seçmek tamamen sizin tercihinizdir, ancak bol ve salaş üstler ile son derece doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Düşük belli maksi etekleri kombinlerken seçeceğiniz üstlerde kesinlikle kısa üstleri tercih etmemelisiniz. Maksi eteğinizin bel hizasında bir üst ile kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Uzun boylu kişiler için maksi etekleri tamamlayacak en güzel üstler kesinlikle dar olarak vücudu saran üstlerdir. Maksi etekleri en iyi şekile taşıyacak olan uzun boylu kişiler, bol ve dökümlü kat kat detaylı üstler ile de uygun maksi etekleri kombinleyebilirler.

  1. Maksi eteğinizi kombinlediğiniz üstleri nasıl kullanacağınıza karar verin. Maksi etekler için üstü uygun seçmek tamamen size uygun proporsyonu elde etmek demek değildir aslında. Yukarıda anlatılan kurallar görüntü olarak uygun kombinlerdir ancak siz tarzınız ile ya da farkınız ile tshirtünüzü maksi eteğinizin içine sokmak isteyebilir ya da tamamen farklı bir şekilde yorumlamak isteyebilirsiniz. İşte tam da bunlar için atlamamanız gereken püf noktalar:

Beli lastikli maksi etekleriniz için herhangi bir bluzu eteğin içine sokmak gibi bir hatada bulunmayın. Bu kesimde maksi etekler için ya iç astarı çekerek etek boyunu bozarsınız ya da tamamen bedeninizi ikiye bölen bir görüntü elde edersiniz.

Maksi etekler ile incecik trikoları kombinleyebilirsiniz. Özellikle kış aylarında uzun kollu ince trikoları, ketenden ya da kotondan maksi eteklerin içine sokarak kombinlemelisiniz. Son derece asil ve şık bör görünüm yakalayacağınızdan emin olun.

Maksi eteklerin üzerine bluz ya da tshirt soktuğunuz takdirde üzerinize kısa belde biten blazerlar ya da ceketler tercih etmelisiniz. Özellikle kot yelekler maksi eteklerin havasını komple değiştirmektedir. Crop top, maksi etek ve yine kısacık mini bir kot yelek arzu ettiğiniz bohem stilini yakalamanızı da sağlayabilir.

Maksi etekler ile kemer kullanıldığında kombinlediğiniz üstlerin de vücudu saran tarzda olması gerekir. Bu şekilde kemer bedeninizde bir bütünlük sağlayacaktır.

4. Renge karar verin. Maksi eteğinizi seçerken desenli mi yoksa düz bir renk tercih edeceğiniz son derece önemli bir ayrıntıdır. Tek ve düz renk maksi etekler giydiğinizde olağandan daha uzun bir görünüm yakalayabilirsiniz. Bu monokrom görüntü ile üst kombininizi düz ya da desenli seçmeniz tamamen sizin tercihiniz.

Desenleri karıştırmayın. Vücudunuzun en uzun bölgesi olan bacaklarınızı komple kaplayan maksi etekleri giydiğinizde üzerinizdeki en yoğun görünüm etekten gelmektedir. Maksi eteğinizi karmakarışık bir desenden tercih ettiğiniz takdirde son derece karanlık ve göz yorucu bir görünüme sahip olabilirsiniz. Desenleri seçerken çok aşırı karmaşık görüntülerden uzak durmalısınız.

5. Maksi etek ile doğru ayakkabıyı kombinleyin. Yere kada uzanan maksi eteğinizi seçerken düşülebilecek en büyük hatalardan biri ayakkabı görünmüyor zaten özgüvenine kapılıp yanlış ayakkabılar tercih etmeniz olacaktır.

Minyon iseniz ve maksi etek giymişseniz kesinlikle yüksek topuklu ayakkabılar tercih ederek silüetinizi uzatmalısınız. Uzun boylu iseniz düz sandaletler giyebileceğiniz gibi, hafif topuklu ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Topuklu ayakkabı giydiğinizde kalçanızı yükseltecek ve maksi eteğinizin daha iyi durmasını sağlayacaktır.

Özellikle yaz aylarında maksi eteklerin ekürisi düz ipli ya da boncuklu sandaletler ve espadrillerdir.

Takoz diye bilinen topuk kısmı ahşaptan oluşan burnu açık ayakkabılar maksi eteklere yakışan ve görünümü güçlendiren ayakkabılardandır.

Önü yuvarlak ve daire gibi kapalı ayakkabılardan ve loaferlardan kaçınmalısınız. Maksi etekler ile bu derece kapalı ayakkabılar çirkin bir görüntüye sebebiyet vermektedirler.

Maksi Etek Elbise gibi Nasıl Kullanılır?

Maksi eteğe sahip olmanız demek aslında aynı zamanda bir elbiseye sahip olmanız da demek olabilir. Kıyafetler üzerinde yaratıcılıklarını kullanmayı sevenlerdenseniz, bu öneriyi göz önünde bulundurmalısınız.

  1. İlk ihtiyacınız olan şey tabiki beli lastikli bir maksi eteğe sahip olmak. Beli fermuarlı da düğmeli bir etek belini göğsünüze kaydırmanız olanaksızdır; ancak beli lastikli bir maksi eteği göğsünüzün olduğu yere rahatlıkla çekebilirsiniz.

  2. Göğsünüzü kapatacak şekilde yukarıya çektiğiniz maksi eteğinizi bel bölgenizi belirginleştirmek için arkadan iğneleyebilirsiniz.

  3. Belinizi ayarladıktan sonra göğüs kafesinin altını bir kemer takarak maksi eteğinizi tamamen elbise havasına sokabilirsiniz.

İpuçları

Aksesuarlar ile maksi eteğinizin tüm görünümü değiştirebilirsiniz. Şapka, çanta ve takı seçimini dikkatle yapın. Örneğin, büyük çantalar ile maksi etek kesiminiz ne olursa olsun daha uzun bir görünüm elde edersiniz.

Doğru bir üstle kombinlediğiniz maksi eteğinizi tıknaz ve zayıf takılarla güçsüzleştirebilirsiniz buna son derece önem verin ve kolye seçimlerini genellikle göğüs hizasına kadar uzun tutmaya gayret edin.

Maksi eteğiniz ile kombinlediğiniz ayakkabınız ile yürüyüp yürüyemediğinizi kontrol edin. Maksi eteklerin en büyük problemi yürürken ayaklarınıza dolanıp düşme riskini doğurmasıdır. Yürüyeceğiniz zeminden giyeceğiniz ayakkabıya kadar maksi etek ile bu provayı yapmalısınız.

Maksi etekler için en iyi kumaş materyalleri; krep, koton ya da ipek şifondur. Son yılların penyeden yapılan maksi etekleri de gündelik şıklığı yakalamak isteyenlerin tercihi olabilir.