Kot Pantolon Nasıl Daraltılır

Eski sezon kot pantolonlarınız yerlerini skinny jeanlere bıraktı ve onlarla ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Elbette bol kesimli klasik kot pantololarınızı skinny kot pantolonlara dönüştüreceksiniz! Ya da kilo kaybettiniz ve pantolonunuz üstünüze bol geliyor o zaman da kot pantolonunuzu daraltma yoluna gitmelisiniz. Evde kolaylıkla kot pantolon nasıl daraltılır, nelere dikkat edilmelidir, püf noktaları nelerdir sizin için inceledik;

Adım Adım Kot Pantolon Daraltma

Gerekli Malzemeler

  • İğne-iplik
  • Kumaş kalemi
  • Dikiş Makinesi

Kot Pantolon Daraltma Yöntemli

1. Öncelikle kot pantolonunuzun tersini çevirin ve ters bir şekilde giyin. Kot pantolonunuzun hangi oranda daraltmanız gerektiğini kolaylıkla görebilirsiniz. Basen ya da diz kapağı bölgesindeki bolluklar ya da geniş kesim bir kot pantolonun fitini değiştirecebileceğiniz,  skinny bir pantolon haline getireceğiniz önermelerde tersten pantolonu giyerek ayna karşısında hayal ettiğiniz şeyi görmeyi deneyin.

2. İlk etapta pantolonunuzu daraltmak için işaretleme yapmanız gerekir. Genellikle bir pantolonu skinny jean haline getirirken diz kapağından sonra gelen kısmı işaretlemeniz gerekir. Pantolonu tamamen daraltacaksanız bacak boyu boyunca işaretleme yapın. Önce iğne ile pantolonunuzu işaretleyin sonrasında kumaş kalemi ile çizgiler ile hatları belirleyin.

3. Ters giydiğiniz kot pantolonunuzun çıkarın ve işaretlediğiniz yerleri teğelleyerek daralacak alanı belirleyin ve tekrar üstünüze giyin. Bu kontrol sayesinde hala bol geliyorsa daha çok daraltma yapabilirsiniz. Teğelleme işlemi kesip dikmeden önce son kontrolleri yapmanız açısından ve geri dönüşü olmayacak boyutta hataların önüne geçer.

**4. Tüm kontrolleriniz sonrasında ölçüler kafanıza yatıyorsa teğellediğiniz bölgeyi kesme çizgisi olarak kullanarak makasla kon pantolonunuzun kesin. **İç dikişlerden sökerek kesebilir ya da yan dikişlerden açarak daraltma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Her zaman bir dikiş payı verilmesini göz önünde bulundurmanız da fayda var. Dikiş payını 1 cmlik boşluklar olarak düşünebilirsiniz. Böylelikle daraltılan kot pantolon tekrar dikime girdiğinde beklenilenden daha dar olmayacaktır.

5. Dikiş makinesi yardımıyla kot kumaşına özel dikiş iğnesi ile dikme işlemini tamamlayın. Kot dikişlerinize göre iplik ve dikim tekniğini makinenizde ayarlamalısınız. Orijinal dikiş varsa onu bire bir uygulamak için bir profesyonele başvurmanız gerekir. Özellikle Lewis original serisi kot pantolonların kendine has evde yapamayacağınız çift iğne dikişleri bulunur. Bunlar için terzilerin dikiş makinasında işlemi tamamlayabilirsiniz. Özellikle kot pantolon paçası daraltılırken dikkatimizi çeken bu dikiş için tamamlamak adına terziyle irtibata geçin.