Kilo Almak için: Nasıl Hızlı Kilo Alınır?
Hiç çok zayıf olduğunuzu düşündünüz mü? Hatta kemikli olduğunuzu? Çok zayıf bacaklara mı sahipsiniz? Bir çok kişinin kilo verme problemi varken, kilo almakta bir o kadar sıkıntılı olabilir. Hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo almak için bu talimatları takip edin.
Kilo Almak İçin Yemek Yiyin
1. Sık sık yemek yiyin. Bir çok kişi bu kurala katlanmak zorunda, ama bu kural, özellike kilo almak isteyenler için çok büyük bir öneme sahiptir. Sık sık yemek tüketmek; günde 5 veya 6 hafif öğün yemek demektir.
- Bu demek olmuyor ki abur cubur yiyecekler ve şekerli şeyler, proteine ve karbonhidrata sahip olduğu anlamına gelmez. Sağlıklı kilo almak istiyor olmanız, vücudunuza yağ depolayacağınız anlamına gelmez. Kendi yaşıtlarınızın tam aksine yediğiniz besinler; fındık, fındık ezmesi, peynir, kuru meyve ve avokado gibi besleyici ve kalori bakımından yoğun olmalıdır. Ve gece atıştırmaları ne olacak? Keyfinize bakın!
- Kilo almak için iyi bir yol olsa da sağlıksız bir yöntem olacaktır — bu yüzden gazlı içecekleri ve kahveyi unutun. Kalori ihtiyacınızı karşılamak için az yağlı süt ile yapılmış karışımları ve meyve suyu çeşitlerini tüketebilirsiniz. Ayrıca yemekten 30 dakika önce veya sonra içmeyi unutmayın; çünkü yemeğe başlamadın tıkanabilirsiniz.
2. Doğru yağlı yiyecekleri tüketin. İnce hafif göbekli bir vücut değil, büyük(kaslı) ve sağlıklı bir vücut istiyorsunuz. Avokado, süt ürünleri, fındık(fındık ezmeside dahil) ve et çeşitlerinin tüketimini arttırın; ama dondurma, kızartma çeşitleri ve abur cuburdan uzak durun.
- Sağlıklı yağlı yiyecekler; fındık ezmesi, kaju fıstığı ve zeytin yağı gibi yapılan(üretilen) şeyler olabilirler. Doymuş yağlardan(kötü-sağlıksız yağlar) ve işlenmiş gıdalardan uzak durun. Yeni şeyler denemek istiyorsanız; kepekli kek, yoğurt, meyveli turta ve granola bar sizin için birer alternatif olabilirler.
Kilo Almak için Proteinli Yiyecekler Tüketin
3. Yüksek oranda protein tüketin. Proteinin kasları inşa ettiği bir efsane olsada, protein diyetinizin önemli bir parçasıdır. Kaslar, kemikler, deri, saç ve kan; vücudumuzun yapı taşlarıdır. Bunları desteklemek için yüksek oranda protein tüketin.
- Yumurta, balık, süt, peynir ve et protein açısından zengin gıdalardır. Vejeteryanlar için tofu gibi soya türleri ve pirinçli veya mısırlı fasulye gibi karışık yiyecekler protein açısından çok zengindir.
4. Karbonhidrat içeren gıdalar tüketin. Karbonhidratların kötü bir üne sahip olmasına rağman, karbonhidratlar kasların inşa edilmesinde ve hayatı fonksiyonların çalışmasında yarımcı olur. Karbonhidratlar, vücudumuzun temel enerji kaynaklarıdır. Kompleks karbonhidratlar önlemek istediğinizde iyidirler. Şekerin kan dolaşımınıza hızlı bir şekilde girmesini sağlayarak kan şekerinizi yükseltir ve vücutta yağ olarak depolanır.
- Kahverengi pirinç, makarna, patates ve tam tahıllar onaylı katagoriye girerler. Bunların içerisindeki şeker, kan dolaşımında yavaş yavaş yayılarak insülin salgılanmadan enerji kaynağı olarak yağa dönüşürler.
5.Gece geç saatlerde yemek yiyin. Tükettiğiniz yemek oranını arttırmadan, günlük yemek saatlerini değiştirerek kilo almanıza etki edebilirsiniz. Gecenin geç saatlerinde ağır bir akşam yemeği yediniz, sonra ne olacak? Tatlıyı atlayın.
- Yeni yapılan araştırmalar; akşam 8’den sonra yemek yiyen insanların, normal yemek yemekte bile zorlanan kişilere göre daha yüksek vücut kitle indekslerine sahip olduğunu göstermiştir. Araştırmalar birçok faktöre göre ayarlanır; zaman, bu araştırmalarda önemli bir değişken olarak belirlenmiştir.