Detoks Banyosu Nasıl Yapılır?
Terleme vücudunuzun doğal bir arınma yöntemidir. Sıcak su ile vücudunuzun ıslanması cildinizi zararlı toksinlerden arındırmaya yardımcı olabilir. Detoks banyosu aynı zamanda kaslarınızı da rahatlatır. Bu eski tedavi yöntemi vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardım ettiği kadar yararlı minerallerin ve besinlerin emilmesinde de yardımcı olur. Eğer toksinlerle ya da cilt problemleri ile başınız dertteyse, ya da sadece genel sağlığınızı daha da iyi bir hale getirmek istiyorsanız evinizde detoks banyosu almayı deneyin.
Detoks Banyosu Hazırlama
1. Banyo için doğru zamanı seçin. Banyoyu gün içinde en az 40 dakikalık uygun vaktiniz olduğunda hazırlayın. Kendinizi acele ettirmeden rahatlayabileceğiniz ve detoks banyonuza odaklanabileceğiniz bir zaman dilimi seçin.
2. Rahatlatıcı bir atmosfer yaratın. Işıkları loşlaştırın ve eğer isterseniz mum yakın. İsterseniz keyif alabileceğiniz müzikler de açabilirsiniz. Zihninizin rahatlayabilmesine yardımcı olmak için düzgün ve derin nefes alın.
3. Banyonuzu doldurun. Küvetinizi rahatça sıcak suyla doldurabilmek için eğer imkanınız varsa klor filtresi kullanın. Acı tuz (İngiliz tuzu, Magnezyum Sülfat) ekleyin. Acı tuz ile vücudunuzu ıslatmak vücudunuzun hipertansiyonla savaş halinde olan magnezyum seviyesine takviyede bulunmanıza yardımcı olur. Sülfat toksinleri temizler ve beyin dokusundaki ve eklemlerde proteinlerin şekillenmesine yardımcı olur.
- 27 kilonun altındaki çocuklar için standart banyo için 1/2 fincan ekleyin.
- 27-45 kilo arasındaki çocuklar için standart banyoya 1 fincan ekleyin.
- 45 kilonun üzerindeki çocuklar için standart banyoya 2 fincan ya da daha fazla ekleyin.
4. 1-2 fincan karbonat ekleyin (sodyum bikarbonat). Karbonat temizleyici ve mantar önleyici etkisi ile bililinir. Aynı zamanda cildi yumuşatır.
5. 1/4 fincan deniz tuzu ya da Himalaya tuzu ekleyin. Magnezyum, potasyum, kalsiyum klorür ve bromürden oluşan deniz tuzu cilt metabolizmamız için kritik olan minerallerin tazelenmesine yardımcı olur.
Magnezyum stres ve ödemle savaşmada, cildin yaşlanmasını yavaşlatmada ve sinir sistemini yatıştırmada önemlidir.
Kalsiyum ödem önlemede, dolaşımı artırmada ve kemik ve tırnakları güçlendirmede etkili.
Potasyum vücuda enerji verir ve vücudun nem dengesini korumasına yardımcı olur.
Bromür kas tutulmalarını geçirir ve kasları rahatlatır.
Sodyum lenfe ait sıvıların dengesi için önemlidir (dolayısıyla bağışıklık sistemi fonksiyonları için önemli)
6. 1/4 fincan elma sirkesi ekleyin. Vitamin, mineral ve enzimler açısından zengin olan elma sirkesi vücudunuzu bakterilerden arındırmak ve bağışıklık sisteminizi iyileştirmek için en iyi yollardan biridir.
7. İsterseniz aromaterapi yağları ekleyin. Lavanta ve ilang-ilang gibi bazı yağlar iyileştirici özelliklere sahiptir. Çay çiçeği ve okaliptus yağları detoksifikasyon sürecinize yardımcı olabilir. 20 damla kadar standart bir banyo için yeterli olacaktır.
Eğer tercih ederseniz taze bitki de kullanabilirsiniz. Nane yaprağı, lavanta çiçeği, papatya ya da modunuza uygun herhangibir şey ekleyin.
Zencefil eklemek toksinleri terleyerek atmanıza yardımcı olabilir. Zencefil ısıtıcı etkiye sahiptir, dolayısıyla eklediğiniz miktara dikkat edin. Hassasiyet derecenize bağlı olarak 1 yemek kaşığı ile 1/3 fincan arasında bir miktar eklenebilir.
8. Tüm malzemeleri suyun içinde her yere yayın. Küvetin içindeki suyu ayaklarınızı kullanarak karıştırabilirsiniz. Karbonat ve sirke karıştığında küçük kabarcıklar oluşacaktır.
Banyonuza başlamadan önce bütün tuz kristalleri eriyene kadar karıştırmanıza gerek yok.