İlk duyulduğunda yumurta pişirme makinesi çok gereksiz gelebilir. Yumurta pişirmekte ne var ben zaten yapabiliyorum diye düşünebilirsiniz. Ama yumurta pişirme makinesi size çok daha pratik bir şekilde yumurtalarınızı pişirme imkanı sunuyor. Hem de çoğu zaman istediğimiz kıvamda pişiremediğimiz yumurtaları tam da istediğimiz şekilde yapabiliyor. Peki yumurta pişirme makinesi nasıl kullanılır? Aşağıda sizler için sıraladık.

Bölüm 1: Yumurta Pişirme Makinesinin Kullanırken Dikkat Edilecekler

  1. Cihazınızı içinde su yokken çalıştırmayın. Bu aletin susuz çalıştırılması makineye zarar verebilir. Bundan dolayı en dikkat edilmesi gereken konulardan biri de bu makinenin susuz çalıştırılmamasıdır.

  2. Yumurta pişirme makinesini tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi mutlaka topraklı prize takın. Elektronik cihazların düzgün bir şekilde ve güvenli olarak kullanılması isteniyorsa topraklı prizler tercih edilmelidir. Bu konuda bir elektrikçiden yardım alabilirsiniz.

Cihazda uzatma kablosu kullanmak mecburiyetindeyseniz uzatma kablosunu da topraklı olmasına dikkat edin.

  1. Cihazı soba, ocak gibi ısı kaynaklarına direkt olarak yaklaştırmayın.

  2. Cihazınızı engebeli olmayan düz bir zeminde kullanın.

  3. Nemli ortamlarda kullanmayın.

  4. Su veya başka bir sıvıyla yıkamayın.

  5. Kullandıktan sonra ,anormal durumlarda ve temizlemeden önce fişini çekin.

Bölüm 2: Yumurta Pişirme Makinesinin Kullanımı

  1. Cihazınızı kurduktan sonra kullanmadan önce iki defa içine yumurta koymadan sadece su ile çalıştırın, her seferinde suyu dökün.

  2. Ölçü kabına göre yumurtanızı nasıl istiyorsanız su miktarını yumurta sayısına göre ayarlayın.

  3. Ayarladığınız suyu yatay olarak konumlandırılmış ısıtıcı plakanın üzerine dökün.

  4. Ölçü kabının altındaki iğne yardımıyla yumurtanın altında bir veya daha çok delik açın. Bu delik haşlanma sırasında yumurtanın patlamamasını sağlar.

  5. Yumurtaları delik açılmış kısmı üstte kalacak şekilde yumurta rafına yerleştirin. Yumurta rafını cihazın ısıtıcı plakası üzerine koyun, kapağı kapatın.

  6. Cihazınızı fişe takın ve çalışır hale getirin.

Üzerindeki ışık söndüğünde yumurtalarınız hazır demektir.