Ölü deri hücrelerinde meydana gelen HPV virüsüne bağlı olarak ortaya çıkan bulaşıcı bir hastalıktır. Siğiller genellikle deriyle aynı renkte, kabarık ve yüzeyi pürüzlüdür. Her yaşta insan da görülen bu hastalığın profesyonel tedavi seçeneklerinin yanında evde uygulanabilecek alternatif tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Bu alternatif yöntemlerden elinizde bulunan malzemelere uygun olan tedavi yöntemini seçerek uygulayarak siğillerinizi tedavi edebilirsiniz.

Siğil Tedavisi Yöntemleri

Söğüt yaprağı, sütleğen bitkisi ve incir sütü: Öncelikle söğüt yaprağı havanda ezilir, daha sonra sütleğen bitkisi ve incir sütü ilave edildikten sonra siğilin üzeri tamamen bu karışımla kapatılmalıdır. En az yarım saat kalmalıdır. Haftada en az dört defa uygulanmalıdır.

C Vitamini tableti: 1 adet C vitaminini toz haline getirdikten sonra 5-6 damla suyla merhem kıvamına getirilmeli. Siğilin üzerine uygulandıktan sonra yara bandıyla kapatılmalı. Üç gün sonrasında bant çıkarılmalıdır.

E vitamini kapsülü: E vitamini kapsülünü kırıp siğilin üzerine uygulanmalı ve sonrasında yara bandıyla kapatılmalı. Gece bant çıkartılmalı, sabah tekrar E vitamini tekrar uygulanmalı. Bu tedavi üç gün boyunca uygulanmalıdır.

Koli bandı: Siğilin üzerine suya dayanaklı(ışık geçirmemesi önemli) bir bant yapıştırılıp altı gün boyunca çıkartılmamalı. Altı günün sonunda bant çıkartılıp bölge 20-30 dakika boyunca ılık suda bekletilmeli. Yumuşayan siğil ponza taşıyla fazla bastırmadan temizlenmeli.

Limon yağı, elma sirkesi ve limon kabuğu: 2 limonun kabuğunu ince ince doğrayıp, elma sirkesi kabukların hemen üzerinde olacak şekilde ilave edilmeli. Bu karışım 10 gün boyunca serin bir ortamda bekletilmeli. Daha sonrasında içine 1 tatlı kaşığı limon yağı ilave edilerek günde 3-4 defa siğilin üzerine uygulanmalı.

Kayın kabuğu: 1- çay kaşığı toz haline getirilmiş kayın kabuğu bir fincan kaynar suda 10 dakikada demleyip bölgenin üzerine sürülmeli.

Aspirin: 2-3 adet aspirini toz haline getirilip 3-4 damla suyla karıştırılıp siğilin üzerine sürülmeli. Daha sonrasında bant yapıştırılıp 1 gece bekletilmeli.

Lahana yaprağı ve sarımsak: Haşlanmış lahana yaprağının içine bir diş sarımsak konulup siğilin üzerinde 3 saat bekletilmeli.

Unutulmaması gereken önemli nokta ise vücut direncini yüksek tutmaktır. Bunun için beslenme alışkanlığımızı düzenlemek gereklidir. Özellikle antioksidan açısından zengin besinler tüketmeliyiz. Bu antioksidanlar: A, C ve E vitamini, selesyum, çinko, beta karoten, flavanoidler, koenzim q, likopen.sigil-nasil-tedavi-edilir