Bazen evcil hayvalarımız eve oynamak için bazı arkadaşlarını getirebilir ve bu arkadaşlar biraz küçük, kan emici, ve inatçı yaratıklar olabilir. Peki onlardan nasıl kurtuluruz? Pire olarak da bilinen ve hoş karşılanmayan bu konuklardan nasıl kurtulabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Pirelerden Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler

1. Karbonat hızlı işe yarar ve ucuzdur, pirelere savaşmada karbonat tam bir hayat(ev) kurtarıcısıdır.

2. Bulaşık deterjanı kullanın. Köpeğinizi güzelce sabunlu suyla ıslatın. 5-10 dakika ya da daha fazla emmesini bekleyin, sonra ölü pireleri tarayarak ayırın. Köpeğinizi durulayın ve kurutun. Bulaşık deterjanı aynı zamanda köpeğinizin tüylerini yumuşatır, parlatır ve hoş bir koku bırakır.

Derisinin kurumasını önlemek için köpeğinizi iyice duruladığınızdan emin olun.

Bazı köpeklerin güçlü deterjanlara alerjisi olabilir. Eğer bir reaksiyon oluştuğunu görürseniz,soğuk suyla iyice durulayın ve cildi normale döndükten sonra bebek şampuanı kullanın.

3. Pirelere karşı maya kullanın. Pireler söylenilenlere göre mayanın tadından hoşlanmaz. henüz kanıtlanmamış olsa da çoğu insan bu durumu onaylıyor. Biraz bira mayası ya da doğal maya satın alın ve hayvanınızın derisine sürün. Ayrıca ıslak mamalarına bir parça serpip karıştırabilirsiniz de.

4. Kendi bitkisel pire karışımınızı yapın. İki su bardağı biberiye yaprağına 1 litre su ekleyin ve 30 dakika boyunca kaynatın. Biberiye suyunu süzün, biberiyeleri ayıklayın ve 3.5-4 litre ılık su ile karıştırın. Bu karışımı yeteri kadar hayvanınızın üzerine dökün. Durulamayın ve tüylerin kendi kendine kurumasına izin verin.

5. Halınızın üstüne tuz serpin. Tuz kurutucu bir maddedir, yani çevresindeki nemi çeker ve böylece kurutur. Bir tuz kristali pireye yaklaştığı zaman, pireye yapışır. Böylece pirenin aşınmasını ve ufalanmasını sağlar ve ilerledikçe pirenin ölümüne neden olur.

Oldukça ince taneli tuz kullanın. Ne kadar ince olursa o kadar iyi olur, bu sayede tuz kristali kendini pireye yapıştıracak kadar küçük olur.

7-10 gün sonra, tuzlu bölgeyi iyice süpürün. Tüm tuz ve pire kalıntılarını iyice çektiğinizden emin olun. Bu işlemi bir-iki kere tekrarlayın.

Süpürmeyi bitirdikten sonra, toz torbasını çıkarın ve yeni bir torbayla değiştirin. Çıkardığınız torbayı plastik bir poşetin içine koyup ağzını sıkıca kapayın ve evin dışına çıkarın.

6. Limon spreyi yapın. Bir limonu ince ince dilimleyin, yarım litre su ekleyin ve suyu kaynama noktasına kadar ısıtın. Bir gece boyunca dinlendirin. Ertesi gün limonlu suyu bir sprey şişesine doldurun. Lekelenmelere dikkat edecek şekilde pire olduğunu düşündüğünüz bölgelere sıkın. Kedinizin tüylerine de sürdüğünüzden emin olun ancak kediyi tamamen ıslatmayın. Bunu ayda bir kere pirelerle savaşmak için kullanın.

Limon spreyi yapmanın bir başka yolu ise bir çok yerde bulabileceğiniz doğal yağlardan almaktır. Bir şişe limon yağı satın alın ve 30 ml suya 10-20 damla yağ damlatın.

Bu sadece sıcak günlerde yapılacak bir işlem: Pireleri uzak tutmak için limon karışımınızdan bir iki damla da evcil hayvanınızın tasmasının altına damlatın.

7. İnce silisli toprak kullanmayı deneyin. İnce silisli topraklar oldukça yaygındır, maliyeti ucuzdur ve içindeki organik maddeler, bahçenize ya da halınıza döktüğünüzde pireleri öldürür.

Bu topraklar gıda saflığındadır, yani insanların ve hayvanların sindirimine uygundur. Silisli toprak pirenin dış kabuğunu deler ve kurumasına neden olur.

Kontrollü olun. Bu adım bütün yöntemler arasında en önemli olanıdır. Eğer dikkat etmezseniz pirelerden kurtulmak için verdiğiniz bütün çabalar boşa gidebilir. Aksi takdirde ölmeyen yumurtalar çatlayabilir ve tekrar aynı sürece girebilirsiniz. Hayvanlarınızda ve evinizde hiçbir pire izi kalmayıncaya kadar bu adımları yapın:

Evi iki günde bir süpürün. Pireler böcek ilaçlarına zamanla bağışıklık kazanabileceğinden, pireleri kontrol altında tutmak için süpürmek çok önemlidir.

Çimlerinizi düzenli olarak biçin.

Hayvanlarınızı sıcak, sabunlu suyla haftada bir güzelce yıkayın.

Arabadaki Pirelerden Kurtulmak

Arabanızı yıkayın. Evinizini temizlemenin yanı sıra, arabanızı da temizlemeyi unutmayın. Evcil hayvanınız arabanızda bulunmadıysa bile, pireler ayakkabılarınızdan ya da pantolonlarınızdan taşınmış olabilir. Bütün çöpleri plastik bir poşete koyun, ağzını kapatın ve çöpe atın.

Tüm örtüleri yıkatın. Her şeyi sıcak suda yıkadığınızdan ve sıcak havada kuruttuğunuzdan emin olun.

Arabanın içine pire spreyi sıkın. Köşelere, kenarlara, koltukların arasındaki boşluklara, koltukların altına ve paspaslara dikkat edin. Spreyi temizlemeden önce yarım saat bekleyin.

Derinlemesine süpürün. Yine köşelere, kenarlara, koltukların arasındaki boşluklara, koltukların altına ve paspaslara özen gösterin. Süpürülen yumurtalar daha sonra çatlayabileceğinden, işiniz bittikten sonra süpürgeyi boşaltmayı unutmayın.

Durulama gerektirmeyen bir ürün kullanın. Halının üstünde kalabilecek bir ürün kullanın. Limon spreyi, okaliptüs spreyi ve sedir yağı pireleri uzaklaştırırken arabanızda ve evinizde ferahlatıcı bir koku bırakır.