Değişen moda akımlarıyla kıyafet sayınız ve giyinmeye olan düşkünlüğünüz git gide arttıysa giyinme odasına sahip olmanın vakti gelmiş demektir. Giyinme odaları özellikle yeni ev sahibi olacak kişilerin henüz ev bakma aşamasında akıllarında tuttukları ve ona göre de bir oda düşündükleri giyinme odaları, tamamen sizin kontrolünüzde olan büyük bir gardrop gibi düşünülebilir. Peki giyinme odaları nasıl yapılır, giyinme odaları yerleştirirken nerelere dikkat edilmelidir, giyinme odası hakkında bilmeniz gereken her şey,

Giyinme Odası Yapımı

1. Giyinme odasına hakim olun. Giyinme odasına girdiğinizde giyinme odasında aradığınız her şeyi görebileceğiniz bir alana sahip olmalısınız. Giyinme odalarının asıl amacı sizin giyinmeye karar verme aşamasında tüm giysilerinizi ve aksesuarlarınızı bir arada bulabilme avantajıdır.

2. Giyinme odasını kadın ve erkek olarak ikiye ayırın. Giyinme odasını iki kişi kullanıyorsanız paylaşımcılığınızı bir yana bırakarak kıyafet ayrımına devam etmelisiniz. Hiçbir zaman eşinizin gömleklerinin arasına kendi gömleğinizi asmamalısınız. Giyinme odasının giyinme prensiplerine uygun olması açısından kadın ve erkek bölümü olarak giyinme alanını ikiye bölmeli ve bunun üzerinden bir giyinme odası konsepti oluşturmanız gerektiğini bilmelisiniz.

**3. Giyinme odasına giysilerinizi ve aksesuarlarınızı bölümlü olarak yerleştirin. **Giyinme odasında tüm giysilerinizi doğru giyinebilmek ve doğru kombini yapabilmek için düzenli şekilde yerleştirmelisiniz. Giyinme odasının amacı dolaplarda üst üste gözünüzden kaçacak giysilerinizin olmaması için dizayn ediliyor olmaları gerekir. Giyinme odası yerleştirirken gömleklerinizin hepsini bir araya, pantolonlarınızın hepsini biraya getirmeli ve gözünüzden herhangi bir ayrıntının kaçmasına izin vermemelisiniz.

4. Giyinme odasında aksesuarlarınızı da ön plana çıkarın. Ayakkabılar, çantalar, kemerler, kolyeler şallar için özel bölmeler dizayn etmelisiniz. Özellikle ayakkabıların sürekli kutulu ve karışık bir şekilde durmasını önleyen giyinme odaları, camlı oluşturulan bölmeler ile ayakkabı kutusuna ihtiyaç duymayacağınız şekilde yerleştirilmelidir. Giyinme odasında takılarınız ve aksesuarlarınız için bölmeli çekmeceler tercih edebilirsiniz. Örneğin, tü küpeleriniz bir bölmede ya da tüm bileklikleriniz aynı bölme de olduğunda hepsini görebilir ve doğru tercihler gerçekleştirebilirsiniz.

5. Giyinme odasını ergonomik hale getirin. Giyinme odasında sınıflandırdığınız tüm giysileri ve aksesuarları kontrol altında tutmak ve göz hakimiyeti kurabilmek için giyinme odalarını doğru şekilde kullanmalısınız. Giyinme odalarını güzel ve tarz giyinme mantığı ile oluşturduğunuzda ergonomik bir şekilde giyinme odasını kullanabilirsiniz.

6. Giyinme odasını doğru şekilde aydınlatın. Giyinme odalarının ışıklandırılması da giyinme odasını yerleştirmeniz kadar önemlidir. Işıklandırmayı giysilerinizin durduğu askılıklar da ve pantolonluklar da olduğu kadar odanın geneline led ışıklar ile yaymanız da fayda var. Giyinme odalarının ışıklandırılması sarın ışıkla yapılmalıdır. Yeterli aydınlık ve sarı ışıkta seçtiğiniz giysinin rengi ile ilgili yanılmazsınız. Aydınlıkta giyinme odasını düzenlediğiniz her ayrıntıyı da kolaylıkla fark edebilirsiniz.

**7. Giyinme odalarının püf noktalarını atlamayın. **Giyinme odasında giysilerinizi asabileceğiniz en büyük alanlara sahip olmalısınız. Genellikle giysilerin katlı olmasındansa askıda asılı şekilde sergilenmesi odanızı ve giysilerinizi bir mağaza gezer gibi görmüş ve tekrardan heyecanla giyinme seçimini yapabilirsiniz. Son olarak giyinme odasında kullandığınız çekmece, camlı bölme gibi ayrıntılarda geniş ve ferah parçalar tercih etmelisiniz.