Duruş; sağlıklı bir zihin ve vücut için önemli faktörlerden biridir. Duruşunuzu düzeltmeniz sırt ve boyun ağrılarınızı, baş ağrılarınızı, bitkinlik hissinizi geçirebilir. Dik durmanız sağlığınıza iyi geleceği gibi özgüveninizi de yerine getirecek, iyi hissettirecektir.

Bölüm 1: Duruşu Düzeltmek İçin Yaratıcı Fikirler

1. Başınızın tam üstünden tavana doğru sizi hafifçe çeken bir ip hayal edin. Böylece dik yürümeniz kolaylaşacaktır.

2. Duruş bozuklukları için üretilen X şeklindeki sırt bantlarını kullanın. Bu sırt bantlarını kullanırken esnek olmayacak şekilde mümkün olduğu kadar gererek kullanın. Gün sonunda sırt bandını çıkarıp yeni gün başlarken tekrar kullanabilirsiniz. Böylelikle vücudunuzu dinlendirmiş olursunuz.

3. Yürürken kamburunuzu çıkartmaktan kaçının. Başınızın üstünde bir kitap varmış gibi yürümeye çalışın.

4. Size duruşunuzu hatırlatması için bir obje veya renk seçin. Eğer duruşunuzu kontrol etmeyi unutuyor ve bozuyorsanız, bir eşya ve renk seçin. Böylece o objeyi veya rengi gördüğünüzde duruşunuz aklınıza gelecek ve düzelteceksiniz.

5. Ağırlığınızı bacaklarınızın arka tarafına verin. Yürürken ağırlığınızı bir ayağınıza çok vermektense hareketinize biraz zıplayış etkisi verin, böylece kendinizi daha hafif hissedeceksiniz ve duruşunuzun dikliği bozulmayacak.

Bölüm 2: Oturma Pozisyonu

1. Dik oturun. Genelde günün çoğunu oturarak geçiririz ve bir süre sonra farkında olmadan da olsa masaya doğru eğilmeye, kambur çıkarmaya başlar ya da en azından başımızı fazla eğmeye başlarız. Oysaki otururken de dik oturmak hem sağlığınız hem de ruh haliniz için çok önemlidir.

Eğer günün çoğunluğunu masa başında geçiriyorsanız ergonomik olarak sizin duruşunuza ve boyunuza göre tasarlanmış bir sandalye kullanın. Eğer böyle bir şansınız yoksa en azından sırtınızın dik durmasını sağlayacak bir bel yastığı kullanın.

Sırtınızı sandalyeyle hizalayın ve sandalyeye dayanın. Böylece eğilmekten kaçınmış olacaksınız.

Ayakta dururken de yaptığınız gibi omuzlarınızı açık ve dik omurganızı bozmadan başını, boynuzunu ve tüm üst vücudunuzu dik tutun.

Ayaklarınızı düz bir şekilde yerde tutun, eğer ayaklarınız yere ulaşmıyorsa bir tabureye koyun.

Kollarınız masayla 75 ya da 90 derece açı yapabilecek şekilde sandalyenizin yüksekliğini ve üst kısmının açısını ayarlayın. Eğer kollarınızın açısı daha genişse koltuğunuzu çok yaslamışsınız demektir. Eğer kollarınızın açısı daha darsa koltuğunuz çok dik demektir.

2. Arada bir ara verin ve ayağa kalkın. Her ne kadar oturuşunuz çok düzgün olsa da ve dünyanın en iyi sandalyesinde oturuyor olsanız da yine de arada bir ayağa kalkmanız, esnemeniz, yürümeniz gerekmektedir. Böylece kan dolaşımınızı düzenlemiş ve vücudunuzu rahatlatmış olacaksınız. Unutmayın ki vücudunuz bütün gün oturabilecek bir yapıya sahip değildir

Bölüm 3: Yürüyüş Pozisyonu

Yürümeye düzgün bir duruşla başlayın. İyi bir pozisyonda yürüme ancak düzgün bir ayakta duruşla başlar. Düzgün bir şekilde yürüyebilmeniz için öncelikle duruşunuzu düzeltmelisiniz. Başınızı dik, omuzlarınızı gergin, çenenizi önde tutun ve dümdüz karşıya bakın. Başınızı öne doğru eğmekten kaçının.

Bölüm 4: Uyku

Deliksiz uyumaya çalışın. Her ne kadar uyurken yatış şeklinizi kontrol edemeseniz de uykuya dalmadan önceki pozisyonunuz da önemlidir.

Çok yumuşak olmayan yataklar sırtınızı dik tutmanıza yardımcı olacaktır.

Sırtüstü uyumanız omuzlarınızı açık tutmanızı sağlarken yüzüstü uyumanız midenize yüklenmenize neden olacaktır.

Eğer bir tarafınıza dönerek uyumayı tercih ediyorsanız dizleriniz arasına küçük düz bir yastık koyun. Böylece dizlerinizi vücudunuzla orantılamış olacaksınız.

Duruşunuza ve vücudunuza uygun bir yastık kullanın. Çok fazla veya çok şişkin bir yastık başınızı normalden fazla bükmenize neden olabilir ve sabah baş ağrısıyla uyanabilirsiniz.