Evimizin her odasında olduğu gibi banyo dekorasyonlarında da ilginç ve göze hitap eden dekorasyon fikirlerine önem veririz. Modern banyo dekorasyonu da olsa klasik banyo dekorasyonu da olsa banyo dekorasyonu söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı hijyen! Sürekli olarak nemli bir ortama maruz kalan banyolar, resmen çevresel suç mahallerinden biri. Banyo dekorasyon fikirlerini değerlendirirken yer döşemelerinin çevre dostu olmasını göz önünde bulundurmalısınız. Peki banyo dekorasyonunda yer döşemesi nasıl seçilmelidir, çevre dostu yer döşemeleri nelerdir? Banyo dekorasyonlarınızı tamamlayacak ve hijyen bütünlüğünü gerçekleştirecek hem yumuşak hem nazik yer döşemelerini sizler için listeledik, banyo döşemelerine altın öneriler:

Banyo İçin Yer Döşemesi Seçimi

1. Bambu

![](https://neyinasilyapmali.com/content/images/2018/09/banyo-icin-yer-dosemesi-nasil-secilir.jpg)
Bambu, dekorasyon piyasasında en çok kullanılan yeşil zeminlerden biridir. Güzelliğinin yanı sıra hızla büyüyen ve yapısı gereği akçaağaç ve meşe gibi ağaçlardan daha dayanıklı olan bambu, zemin döşemelerinde tercih edilesi bir malzemedir. Banyolarınız için yer döşemesi seçerken bambu öncelikli tercihiniz olmalıdır. Suya dayanıklı, küfe asla mahal vermeyen bambular, şık görünümü sayesinde de banyo dekorasyon fikirlerinizle de kolaylıkla örtüşecektir.

Bambu Yer Döşemesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Banyo dekorasyonlarınız da çevre dostu bambuyu kullanıyorsanız, bambu yer döşemeniz bir darbe neticesiyle ( Örnek, çamaşır makinesinin yerini değiştirirken zemini parçaladınız ) zarar görürse ihmal etmeden tamir ettirmelisiniz. Hafif çatlaklara sahip bambu yer döşemesini tamir ettirmeden kullandığınız takdirde su ve nemle bambu yer döşemeniz şişerek kabarabilir. Banyo dekorasyonunda bambu yer döşemesi kullanıyorsanız, banyo içerisindeki eşyaların yerlerini değiştirirken özenli olmalısınız.

Bambu yer döşemesini zımpara temizleyiciler ve sabun ile kesinlikle temizlememelisiniz. Banyonuzdaki bambu yer döşemesini uzun yıllar kullanmak niyetindeyseniz, temizlerken bu maddelerden uzak durmalısınız. Zımpara bambu yer döşemenizin açılmasını sağlayacağından doğru bir temizlik aracı olmayacaktır. Bambu yer döşemesini temizlerken vileda kullanabilirsiniz ve gene aynı şekilde banyo deterjanlarını tercih edebilirsiniz.

Banyodaki bambu yer döşemeleriniz zamanla üzerinde su lekeleri bırakabilir, bu gibi durumlarda bambu yer döşemenizi hafif ıslattığınız banyo bezlerinin üzerine bir iki damla sirke koyarak ovalayarak sildiğiniz takdir de bambu üzerindeki lekeler geçecektir.

Banyo dekorasyon fikirleri arasında bambunun bir diğer kullanışlı özelliği ise, herhangi bir durumda değiştirilmesi oldukça kolay bir yer döşemesi olmasıdır. Aşağı yukarı bir iki saat içerisinde banyo yer döşemeniz kolaylıkla çıkartılıp değiştirilebilir.

2. Beton

![](https://neyinasilyapmali.com/content/images/2018/09/banyo-icin-yer-dosemesi-nasil-secilir-1.jpeg)
Banyo dekorasyonları için en kullanışlı yer döşemelerinden biri olan beton, yer döşemesi bakım ve giderleriyle uğraşmaktan zevk almayanların tercihidir. Tüm banyoların zemininde bulunan betonu dekorasyon fikirlerinizle beraber yer döşemesi haline getirerek, son derece hijyenik bir banyo ortamı da oluşturabilirsiniz. Banyolarda bulunan bu alt tabakayı değerlendirerek şık bir görünüm yakalamak elinizde.

Beton Yer Döşemesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Banyoların alt tabakası olan betonu restore ettirerek ve mühürleyerek yer döşemesi haline getirebilirsiniz. Mühürleme işlemi sayesinde ıslak halde beton yer döşemenizde kayganlık tehlikesi oluşmaz. Zaman zaman cilalama işlemi de uygulanarak betonun parlatılması sağlanmalıdır.

Beton yer döşemesi ısı yalıtımı açısından da banyonuz da oldukça kullanışlı olacaktır. Sıcak bir duş için beton yer döşemeniz sayesinde sımsıcak olabilir, serinlemek için buz gibi hissedebilirsiniz. Çıplak ayaklar için beton yer döşemesi biraz soğuk hissettirebilir banyo dekorasyonunuzda bunu da göz önünde bulundurmalısınız.

Beton yer döşemesi son derece sağlam bir zemin olduğundan, çizilme, kırılma gibi durumların yaşanması pek olası değildir. Sık sık dekorasyon fikirleri üreten ve değişikliği seven biriyseniz banyonuzun beton yer döşemesine sahip olması sayesinde üzerine istediğiniz bir başka yer döşemesi işlem gerektirmeden kolayca döşenebilir.

Hem ekonomik hem de son derece sağlıklı olan beton yer döşemesini minimum bakım ile uzun yıllar kullanabilirsiniz.

3. Muşamba

![](https://neyinasilyapmali.com/content/images/2018/09/banyo-icin-yer-dosemesi-nasil-secilir-3.jpeg)
Muşamba denildiğinde aklımıza ilk gelen retro dekorasyon fikirleridir. Keten tohumu yağı, mantar tozu, tahta unu gibi doğal malzemelerden oluşan muşamba banyo dekorasyonlarınız için kullanabileceğiniz çevre dostu yer döşemelerinin olmazsa olmazlarındandır. Biyolojik açıdan kolaylıkla parçalanabilen muşambalar, alerjik rahatsızlıkları olan kişilerin banyo dekorasyonlarında kesinlikle hijyenik bir ortam yaratacaktır.

Muşamba Yer Döşemesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Yağ bazlı olan muşamba, suya dayanıklıdır. Muşambayı esnek bir demir gibi düşünerek rahatlıkla banyo dekorasyonlarınızda kullanabilirsiniz. Kolay kolay yırtılmayacak olan bu malzeme yer döşemeleri için oldukça kullanışlıdır.

Bir çok perakandeciye göre muşamba, vinil ile karıştırılır. Vinil petrokimyasal bir karışımken, muşamba tamamen doğal yollarla elde edilir. Dekorasyon fikirlerinizi yaratırken, banyoların su buharı etkisi altında olduğunu ve doğal yer döşemelerinde daha sağlıklı koşullarda bulunacağınızı aklınızdan çıkarmayın!

Banyo dekorasyonlarınızda muşamba kullanırken tüm yer döşemesini kaplatabilir ya da dekoratif bir görünüm elde etmek için fayans şeklinde kestirerek ve aralarında boşluk bırakarak da kullanılabilirsiniz. Suya karşı son derece dayanıklı olduklarından kolay kolay kabarma yapmayacaktır.

Muşamba yer döşemesini kendi kendinize yapamazsınız, profesyonel bir ekip tarafından muşambanız banyonuza döşenmelidir. Düzgün monte edilen muşamba yer döşemesini 40 seneye yakın kullanabilirsiniz.

Muşamba yer döşemesi kir tutmaz, herhangi bir temizlik maddesi ile kolaylıkla silinebilir. Fazlaca bakım istemeyen muşamba yer döşemesi ile nefes alan banyoya sahip olabilirsiniz.