Tüm cam filmleri zamanla eskir ve değiştirilmeleri gerekir. Ömrü dolan filmlerin en belirgin özellikleri pembeleşmeleri ve baloncuklanmalarıdır. Filmin pembeleşmesinin sebebi içindeki ametal boyaların ömrünü doldurması ve renk değiştirmesi, baloncukların sebebi ise filmi cama sabitleyen yapıştırıcının etkisinin geçmesidir. Tek bir baloncuk çıktıktan sonra onu birçoğu izleyecektir. Eğer cam filmini basitçe sıyırarak çıkarmaya çalışırsanız saatlerce kazıyarak temizleyemeyeceğiniz yapışkan ve pislik dolu bir cam ile karşı karşıya kalacaksınız. Burada bunu engellemenin yolunu bulabilirsiniz.

Yöntem 1: Güneş ve Amonyak

Bu yöntem için güneşli bir güne ihtiyacınız var. Eğer pencerelerinizin ısınamayacağı bulutlu bir bölgede yaşıyorsanız sonraki teknikleri denemelisiniz.

  1. Cam boyutunda 2 tane plastik siyah çöp torbasını kesin. Camın üzerine sabunlu su püskürtün ve üzerini plastik çöp torbalarından biri ile kapatın. Üstünü düzleştirin.

  2. Pencerenin yakınındaki bütün iç yüzeyleri muşamba ile koruyun. Bunlar hoparlörler, ışıklar ve döşemeler vb. Ardından amonyağı sıkın. Bir yüz maskesi takın. Amonyak dumanı zararlı olabilir ve farklı insanlar üzerinde maruz kaldıklarında farklı etkiler bırakabilir.

  3. Amonyak hala ıslakken bir diğer plastik çöp torbasını üzerine kapatarak amonyağı araya hapsedin. Sıcak güneşin altında bıraktığınızda çöp torbaları ısıyı emecek ve filmin tek parça halinde çıkmasını sağlayacaktır.

  4. Filmi soymaya başlayın. Filmin köşesini yerinden kaldırmak için tırnağınızı ya da bir maket bıçağı kullanın ve filmi tek parça halinde çıkarmaya çalışın.Camdaki buzlanmayı önleyici çizgilere zarar vermemeye çalışın. Kalıntıları amonyak ile ıslatarak bir maket bıçağı ile yavaşça kazıyın.

  5. Kalan yapışkanları amonyak ile beraber çelik yün ile temizleyin ve yüzeyi kurumadan bir kağıt havlu ile silin. Daha sonra dıştaki çöp torbasını da alarak camı cam temizleyici ile silin.

Yöntem 2: Buharlı Temizlik Makinesi

Bu muhtemelen en hızlı ve en kolay film çıkarma yöntemidir.

  1. Bir buharlı temizlik makinesi satın alın. Bu size 100-200TL’ ye patlayacaktır ancak çok fazla zaman kazanmanızı sağlayacaktır.

  2. Makineyi doldurun, açın ve camı buharlayın.

  3. Bir süre sonra yapıştırıcı eriyecek ve film bir selofan kağıt gibi soyulacaktır Filmi çıkardıktan sonra kalıntıları bir cam temizleyici ile temizleyin.

Yöntem 3: Sabun, Gazete ve kolayca Çıkarın

  1. Cama ev süngeri ile sabunlu suyu sürün ve üzerini gazete ile kapatarak bir saat bırakın. Kurur ise sabunlu su ile ıslatmaya devam edin. Bunu her 20 dakikada bir yapabilirsiniz.

  2. Bir maket bıçağı ile filmin en üst tarafında iz bırakarak sıyırın. Eğer üst kısım tek parça halinde gelmez ise yarım saat daha sabunlu formülü uygulayın.

  3. Bıçağı basitçe filmin üst tarafına sürtün. Filminiz çektiğinizde kolayca gelecektir.

Yöntem 4: Isı

Eğer hava yeterince güneşli değilse veya etrafı maket bıçakları ve amonyak ile dağıtmak istemiyorsanız filmi çıkarmaya hazırlamak için bir giysi buharlama(buharlayıcı) kullanabilirsiniz. (100-200TL arasında). Ayrıca saç kurutma makinesı veya ısı tabancası da kullanabilirsiniz. Ama aşırıya kaçmayın çünkü bu giysi buharlama makinesinden daha fazla ısı üretecektir.

  1. Filmin köşesini buharlayın ve buharlayıcıyı 1.25-5 cm uzaklıkta tutun. Bunu tırnağınızla filmin kenarını kaldırana kadar uygulayın.

  2. Sökmeyi ve buharlayıcıyı aynı anda uygulayın. Böylece yapışkanı tam sökmeden önce yok etmiş olacaksınız. Yavaşça sökün yoksa filmi kırabilir ve hatta daha kötüsü üst tarafı söküp yapışkan ve işin çirkin tarafı olan diğer tabakaları bırakmış olursunuz.

  3. Kalıntıları bir havlu ile temizleyin. İyice bastırmalısınız ki kalan yapışkanlar havluya yapışabilsin. Havlu ile silmeden tekrar buharlayıcıyı kullanmak da işinizi kolaylaştıracaktır.

  4. Camı bir cam temizleyici ile silin.

Yöntem 5: Islatıp Kazımak

Diğer yöntemler, uygulayabilecek durumda değilseniz ya da filmin bir kısmını sökmek istiyorsanız bu metodu kullanabilirsiniz. (Zaman harcatmasına rağmen)

  1. Maket bıçağı ile film üzerinde bir kesik oluşturun, bu çekebileceğiniz bir bölge olsun.

  2. Filmi çekin ama düzgünce gelmeyebilir, parçalara ayrılabilir.

  3. Kalıntıları sabunlu su ile spreyleyin.

  4. Kalıntıları maket bıçağı ile kazıyın.

  5. Camı bir cam temizleyici ile silin.